Glutenzym® innehåller en patentskyddad blandning av enzymer, bland annat DPP-IV, vars huvudsakliga funktion är att bryta ner gluten. Enzymerna spjälkar även mjölkprotein (kasein).
Utöver detta innehåller Glutenzym® även enzymer för nedbrytning av andra proteiner som förekommer i mat.
Glutenzym® innehåller enzymer som bryter ned gluten i exempelvis bröd och mjölmat samt kasein som finns i mjölkprodukter.
Det betyder att sådana livsmedel blir mer lättsmälta och skonsamma för magen, när du tar enzymerna samtidigt.
OBS!
Glutenzym® kan inte bota celiaki eller allergi mot mjölk eller gluten. Om du har celiaki eller är allergisk mot något av dessa livsmedel ska du alltid undvika dem helt.
Förvaring: Svalt, torrt. Ej i direkt solljus. Oåtkomligt för små barn.
Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kost och en hälsosam livsstil.
Innehåll
Innehåll
per kapsel
per 2 kapslar
per 4 kapslar
Proteaser I, II, III, IV, V
350 mg
700 mg
1400 mg
därav DPP-IV
180 mg
360 mg
720 mg
Amylaser I, II
68 mg
135 mg
270 mg
Glukoamylas
14 mg
28 mg
56 mg
Laktas
5,1 mg
10 mg
20 mg
Alfa-Galaktosidas
4,5 mg
9,0 mg
18 mg
Bromelain
2,8 mg
5,6 mg
11 mg
Papain
1,5 mg
3,0 mg
6,0 mg
Lipas
1,1 mg
2,2 mg
4,4 mg
Cellulas
0,9 mg
1,8 mg
3,6 mg
Ingredienser
Enzym DPP-IV, Proteas III, Proteas IV, Amylas II, Proteas I, Amylas I, Glukoamylas, Proteas II, Laktas, Alfa-Galaktosidas, Bromelain, Papain, Lipas, Cellulas. Fyllnadsmedel (maltodextrin från majs). Vegetabilisk kapsel tillverkad av cellulosa.
Dosering
1-2 kapslar, 1-2 gånger/dag. Intas till glutenhaltig måltid. Svälj alltid ner med vätska (minst 1 dl). Rekommenderad dos bör ej överskridas. Inte lämplig vid celiaki.
Vid känslig mage kan du börja med en liten dos (1/2 kapsel) och trappa upp försiktigt. Dosen ökas sedan successivt i en takt som tolereras.
Vid behov kan kapseln dras isär och innehållet strös i mat eller dryck.