Vegetariska Frikadeller
Recept på vegetariska små köttbullar med mandel och solrosfrön.
Vego frikadeller med mandel
Ingredienser (ca 35 st)
Gör så här
1. Mixa mandel och solrosfrön.
2. Blanda allt förutom 2 liter vatten och grönsaksbuljong och rulla små bollar (Husmorstips😊 ha en liten skål med kallt vatten att doppa fingrarna i så blir det mycket lättare att rulla), blir smeten för kletig ta i lite mer Havreprotein. Frikadellerna kan kännas små men de sväller när de kokas.
3. Koka upp vatten med buljongtärningarna.
4. Lägg i frikadellerna en och en så de inte klimpar ihop sig (först sjunker dom för att sedan flyta upp).
5. Låt koka ca 7 minuter (det ska inte storm koka då finns det en risk att de kokar sönder), Ta upp försiktigt med hålslev.
6. Stek i smör eller neutral kokosolja. Går utmärkt att frysa!